Emilia oon toornionlaaksolainen päättävässä joukossa


Emilia Töyrä. Kuva: Valtiopäivä

Mennä kotia mökile Toornionlaakshoon oon paras lepo valtionpäiväjäsenelle Emilia Töyräle (S). Hänen puliittishiin tehtävhiin kuuluu kysymyksiä kansalisista vähemistöistä. Emilia istuu Sosiaaliosastossa, Ulkomaanosastossa ja Valtiosääntöosastossa.

-Minun yhtheys Toornionlaakshoon oon ette minun vanhimat tuleva Kuttasesta ja Maunusta, lähelä Karesuantoa. Teknisesti tämä ei ole Toornionlaaksoa, siksi ette Toornionväylä yhtyy vasta etelämpännä, mutta eninosa lantalaisista tykkäävä ette het oon toornionlaaksolaiset.

Oleks usseen pohjolassa?

– Mie menen perheen mökile Mauhnuun niin hopusta ko oon maholisuus. Mökilä telefooni toimii huonosti ja se oon paras paikka ko tarttee saa takasi voimia ko oon ollu häsysessä Storbynissä ( Stockholmissa). Valitettavasti se ei tapahtu niin usseen nykyaikana mutta piiain 2 -3 viikonloppua tärmiinassa. Ennen pruukasin viettää kaikki vapaaijan kevätalvela sielä, sitä saatan kaivata. Hihtaa hangen päälä ja kohata sukulaisia, se oon kyllä ihana.

Kysymyksiä minkä kans sie työskentelet ja mikkä vaikuttava Tornionlaaksoa?

-Koska mie istun osastossa joka käsittellee kansalisia vähemistöjä – valtiosääntöosastossa – Toornionlaakso oon hyvin lähelä. Mie uskon ette se oon luonolista ette sitä ottaa huomihoon sen mitä tietää ja tuntee ja sillon se oon kans helpompi viä asioita. Silti se oon tärkeä ette oon toornionlaaksolaisia päättävissä kokkouksissa.

Paras Toornionlaaksossa?

-Ihmiset. Suorat meininkit ja makea leipä. Ja sitten sielä oon niin mahottoman kaunis.

Meänkielensi Märta, Karin ja Linnea Nylund