Så förhåller sig STR-T till GDPR

Från och med den 25 maj 2018 trädde den nya dataskyddsförordningen, GDPR (General Data Protection Regulation), i kraft. Denna dataskyddslag gäller i hela Europa och STR-T har anpassat behandling av personuppgifter i enlighet med denna lag.

Lagrade uppgifter vid medlemskap
De uppgifter som Svenska Tornedalingars Riksförbund – Tornionlaaksolaiset registrerar är namn på medlem och eventuellt familjemedlemmar, adress, mejladress eller telefonnummer. Dessa uppgifter behövs för vår administration av medlemsavgifter. Medlemsuppgifter lämnas inte ut, utan används enbart internt av riksförbundet och respektive lokalförening.

Shop
De uppgifter som Svenska Tornedalingars Riksförbund – Tornionlaaksolaiset registrerar på kund som gör beställning i webbshop är namn, adress, mejladress eventuellt telefonnummer. Dessa uppgifter sparas för att underlätta fakturering, kunduppgifter lämnas inte ut.

Har du som medlem eller kund önskan att kontrollera, ändra eller radera uppgifter? Ta då kontakt via mejl [email protected] eller telefon 070-654 04 50.

 

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: https://www.str-t.com.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Media
Om du laddar upp bilder till webbplatsen bör du undvika att ladda upp bilder där EXIF-data inkluderar data från GPS-lokalisering. Besökare till webbplatsen kan ladda ned och ta fram alla positioneringsuppgifter från bilder på webbplatsen.

Cookie-filer
Om du besöker vår inloggningssida kommer vi att sätta en tillfällig cookie för att undersöka om din webbläsare accepterar dem. Denna cookie innehåller inga personuppgifter och den försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser
Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Denna sida använder sig av en extern tjänst för analys.

Google Analytics samlar information om hur våra besökare använder vår sida och våra tjänster. Google Analytics sparar en cookie på din dator och samlar in hur du rör dig på sidan. Detta hjälper oss att analysera hur vår sida och våra webbtjänster används. Informationen ligger till grund för de förbättringar som kommer i framtiden.

Hur länge vi behåller era uppgifter

För användare som registrerar sig på vår webbplats (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att det inte går att ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.