Pruuama-ja-freistaama palkinto 2014: The Magnettes, Pajala


The Magnettes, Rebecka Digervall ja Sanna Kalla, saava STR-T:n Pruuama ja freistaama-palkinon 2014 siittä mitä het oon tehnee mysiikkimailmassa. Nämät kaksi artistiä oon aivan mahottoman hyviä esiintymhään lavala ja mainioita laulajia ja myysikkoja. The Magnettes oon tehnee niin hyviä sävelmiä ja yhtheislaulua aivan oikehaan ABBA-tyyhliin. Tekstit oon ussein syän-ja suru-tyyhliin niin ettei kukhaan saata eppäilä, ette näilä artistila ei olisi juuret Toornionlaaksossa, vaikka tyyli oonki uuenaikhainen ja tempaava. Dyyo oon jo esiintynny New music-seminaarissa New Yorkissa, Nordic days-festivaalila Murmanskissa ja Qstockissa Oulussa. Het oon kansa julkasheet kaksi singeliä, ”Paper cut” ja ”And who we are”.

The Magnettes päästävät kansa kevväilä 2015 heän ensimäisen täysikokosen albymmin ”Sore feet and heartbeats” ja het aikovat tehhä kiertomatkan USA:ssa ja mm. essiintyä ”South by southwest”-festivalila Austinissa, Texasissa.

Het oon oikein hyvin ansaihnee tämän stipendin, joka tullee tekheen Toornionlaaksosta ja meänkielestä tunnettuja heän Ei se kannatte-variantin kautta. Rebecka ja Sanna oon näyttänhee ette kannattee pittää kiini omista toihveista.