Pruuama ja freistaama priset 2014: The Magnettes, Pajala


The Magnettes, Rebecka Digervall och Sanna Kalla, får STR-Ts Pruuama ja freistaama priset 2014 för sina insatser inom musiken. Dessa två artister är fantastiska på scen samt duktiga sångare och musiker. The Magnettes har bra melodier och unison sång i sann ABBA stil. Texterna som ofta handlar om hjärta och smärta medför att lyssnaren inte kan missta sig på att artisterna har sina rötter i Tornedalen, dock med en modern och medryckande stil. Duon har redan uppträtt på New music seminar i New York, Nordic days i Murmansk och Qstock i Oulu. De har också släppt två singlar, ”Paper cut” ”And who we are”.

The Magnettes kommer under våren 2015 att också släppa deras första fullängdsalbum ”Sore feet and heartbeats” och ge sig ut på turné till USA och bland annat spela på festivalen ”South by southwest” i Austin, Texas.

Mycket välförtjänta stipendiemottagare som kommer att göra Tornedalen och meänkieli känt med sin version av ”Ei se kannatte”. Rebecka och Sanna har visat att det lönar sig att följa sina drömmar.

Fler nyheter