Tornionlaaksolaisile kiertoreissu Intihaan


Oos se lysti reissata Intiihaan tornionlaaksolaisen roikan muassa? Pertti Spets ja Lotusmatka (Lotustravel) järjestävät huhtikuussa kymmenen päivän kiertoreissun tähhään iän värikhäässeen maahan.

Pertti Spets oon ollu aiemminki reisunjohtajanna, mm. Tornionlaaksolaiset Tukholmassa järjestön jäsenille. Het reisasit vuona 2009 15 hengen roikala ja sillon Kambodzaan.

– Reisu lykästy oikein hyvin. Jälkheenpäin monet oova kyselheet, josko met voisima tehhä reisun Intihaan kans. Nytten oon sen aika, Pertti sannoo, josta oonki tullu jo melkonen Aasian ekspertti hänen monien iän reisuttensa myötä.

Intiassa hään oon oollu 14 kertaa, joista kolmesti reisunjohtajanna. Hälle oon tullu sieltä monia ystäviä ja häntä kiehtoo iän färikäs kyltyyri. Hään oon käynny Äiti Teresan kotonaki ja kätelly buddhalaisuuen johtaja Dalai Lamaa.

Tämä reisutarhjous koskee etupäässä tornionlaaksolaisia, jokka oova STR-T:n paikalllisosastoissa myötä.

– Meilä oon kaikila yhtheinen tausta, Pertti toteaa. Siittä tullee hauska reisu, ko lähes kaikin oova Tornionlaaksosta. Se tullee olheen aivan erilainen ko tavaliset ryhmäreisut. Ja jokhainen tietysti ottaa puolisonsa kans fölhjyyn.

Intian kultanen kolmio

Reisu tehhään tulevanna vuonna 5-15.4 ja se kestää siten kymmenen päivää ja sisältää kolme suurta käyntikohetta Pertin nimeämän kultasen kolmion aluheela – Delhin, Agran ja Jaipurin. Homman kruununna reisaajat saava nähhä yhen maailman seittemästä ihmeestä: Taj Mahalin mahtavan palatsin, jota aina nostethaan framile ko praati kääntyy syystä tai toisesta Intiihaan. Palatsi oon tehty kokohnaan marmorista ja sen rakentaminen kesti kakskymmentä vuotta.

Monia muitaki kohtheita oon suunitelmissa. Yhtenä näistä käynti Äiti Teresan lastenkoissa.

– Ko mie oon ollu Intiassa jo niin ussein niin mie tiän, mitä oon hyä nähhä. Jännittäviä ruokaelläymyksiä tullee kans, vaikka suurin osa aterioista syöhäänki hotellissa osaksi hyvän matkaseuran takia mutta sentähen kans, ette hotellissa ruoka oon puhthaampaa.

Reisu tapahtuu juuri semmosenna vuuenaikana, jollonka ilmanala oon Intiassa mielyttävä. Tällä kymmenen päivän reisula meilä oon intialainen matkaopas, joka praatii englannila.

Väihintää viistoista reisaajaa tarvithaan

Pertti oon itte syntösin Suomen Pellosta ja praatii suomet ja ruottit ja vielä jonkuverran sanskriittiaki. Hään oon lukennu Intian filosohviaa ja ihastunnu maan rikhaasseen ja vanhaan kyltyyhriin, joka oon niin erilaista ko tämä meän oma länsimainen.

Tämän Intian reisun totteutumiseksi tarvithaan vähinthään viistoista ilmottautujaa. Eniimilhään voihaan ottaa 25 henkilöä. Ilmottautuminen tälle reisule pittää tehhä viimisthää maaliskuussa 2016.

Reisun kostannukset tuleva tuplahuohneessa asuttaessa olehmaan 15000 kruunua. Paketti sisältää kaiken mitä tullee lenthoon ja asumisseen 3-4 tähen hotellissa, ophaan, pyssireisut, pääsymaksut ja melkein kaikki ateriat.Lentoreisu kulkee Helsinkin kautta ja se kestää sieltä Delhiin 5-6 tiimaa.

Jos sie halvaat tietää läheemin ja saaha prosyyriä luettavaksi niin meilaa Pertile [email protected] taikka [email protected]  . Perthiin saapi kontaktin puhelimella numerosta 08- 6151621.

Meänkielensi Matti Junes

indien

Taj Mahal