Drama när Urpos velomobil rullade in i Paris


340 mil i en velomobil mellan Juoksengi och Paris. Och det mest dramatiska som hände var att en kvinna satte sig på cykelns framparti så karossen sprack. Miljökämpen Urpo Taskinen summerar sin osannolika resa till klimatmötet i Frankrike.

Urpo Taskinen, 57 år, från Juoksengi sålde sin bil 2009. Han hade bestämt sig för att hädanefter ta sig fram på cykel. Detta trots att han har hela Norrbotten som arbetsfält i egenskap av koordinator i Naturskyddsförningen. Han ville ändå, miljökämpe som han är, visa att det är möjligt att som enskild person bidra till att minska koldioxidutsläppen.

Han köpte en trehjulig velomobil från Holland, även kallad cykelbil, där föraren sitter i en ”fåtölj” i en kaross med nedfälld huv och trampar.

 

Urpo Taskinen vid velomobilen

Urpo Taskinen har sålt bilen, nu är det trampcykel med huv som gäller.

”Det går undan”

– Jag ser trafiken mycket bättre i den än när jag cyklar vanligt. Och det går undan, du kan komma upp i 80-90 kilometer i timmen i Morjärvsbacken.

Genomsnittsfarten för landsvägscykling i velomobil ligger annars på runt 30 km/h.

Urpo bestämde sig för att cykla ner till klimattoppmötet i Paris COP21 i november i år som en manifestation över miljötänk och visa på möjligheten att ta sig fram utan fossilt bränsle. Resan omfattade 340 mil totalt och tog cirka tre veckor. 21 december cyklade han in i Juoksengi igen efter sitt äventyr. Då hade han bitvis under nerresan haft sällskap av löparna i Run for your life och följt dem hack i häl mot Paris.

– Det är långt enklare än man tror att göra en sådan här resa. Du sitter bekvämt, har god uppsikt över trafiken och jobbar bara med benen.

Urpo gick ner tio kilo på resan (”jag hade en kulmage när jag åkte men nu är den borta”), annars satte resan inga direkta spår.

Du cyklade till Ylitornio, åkte tåg genom Finland och tog färja till Stockholm innan du cyklade söderut. Vad var det mest dramatiska som hände under resan?

– Den gången jag stannade vid ett övergångsställe i Paris.

Frampartiet sprack

Så här skriver Urpo i skadeanmälan till försäkringsbolaget: ”I väntan vid rödljuset vid ett övergångsställe där jag stod helt still, kommer plötsligt en kvinna och sätter sig på velomobilens framparti med hela sin tyngd. Eftersom frampartiet är gjort av glasfiber böjdes glasfibern inåt. Jag skrek givetvis till sittandes som jag var inne i velomobilen. Jag hade ju ingen möjlighet att hindra henne eftersom allt kom så plötsligt. Hon lämnade velomobilen skrattandes.”

I övrigt gick ett kugghjul sönder i Tyskland och två punkteringar drabbade honom.

Vad tyckte du annars om resultatet av klimatmötet?

– En katastrof. Alldeles för mesigt resultat. Man sitter där och beslutar om man ska försöka rädda jorden eller inte. Och man bestämmer sig för att försöka rädda jorden.

Urpo har ingen positiv syn på de snabba klimatförändringarna och säger att nu är det bråttom att agera. Resan ner gav honom och hans fordon ändå stor uppmärksamhet i massmedia och han fick möjlighet att sprida budskapet att alla kan bidra med något.

 

Urpo Taskinens velomobil i Övertorneå

Urpo Taskinens uppseendeväckande mobil väger runt 30 kilo.

I Norrbotten finns just nu tre stycken, varav alla tre finns i Övertorneå.