Fagervall startar hälsoresor till Spanien


Markus Fagervall och OS-medaljören Lars Frölander är värdar för nystartsresan till Spanien i november. Foto: TM Real Estate Group

Idolvinnaren Markus Fagervall från Tornedalen ger sig in i hälsobranschen. Tillsammans med OS-medaljören Lars Frölander startar han hälsoresor med fokus på yoga och att varva ner. 22-27 november håller de i ett nystartsläger i Spanien.

Markus, som är född i Övertorneå och vann Idol 2006, tycker inte att hälsa är en så avlägsen koppling i hans liv. Efter att ha turnerat som musiker och artist i många år har han slagit rot i värdet av träning och bra mat. Nyligen avslutade han en kockutbildning i Umeå.

-Jag har alltid varit intresserad av träning, säger den förre ishockeyspelaren. Hälsa har kommit i samband med att elitsimmaren Lasse och jag träffades under inspelningen av Stjärnor på is 2008. Där blev vi vänner.

Lasse är en hälsoprofil med inriktning på växtbaserad kost. För ett år sedan fick Markus frågan från Lasse om han kunde sno ihop några recept på smoothies och juicer. Sedan vävdes det uppdraget ihop med bolaget i spanska Mar de Pulpi (Almeria) med inriktning aktiv semester.

Det är främst som kock deltagarna kommer att möta Markus på campen i Spanien.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Campen Mar de Pulpi, Almeria, i Spanien blir destinationen för Markus Fagervalls och Lars Frölanders hälsoresa. Foto: TM Real Estate Group

Konceptet Camp by the sea går ut på att ge sig själv en nystart i livet. Kanske lever du ett stressigt liv med lite slarvig mathållning? Kanske längtar du efter att ta det lugnt och låta kropp och själ komma i fatt?

-I fem dagar äter vi bara flytande föda, säger Markus. Så lätt som möjligt för att kroppen ska ta upp näringen. Vi kommer att ligga runt 2000 kalorier per dag så det handlar inte om någon fasta.

Men likafullt: enbart smoothies, juicer och soppor serveras. Yoga och meditation blir dagliga inslag liksom föreläsningar av bland annat doktor David Stenholtz som är kunnig i mat och dess koppling till hälsa. Han är ordförande i Läkare för framtiden.

-Syftet med resan är att komma ner i varv.

-Vi ser också till att ha väldigt lite socker i kosten. Så äter du mycket fett och socker i din vardag kan det bli kämpigt under resan, för du kommer få abstinens.

Å andra sidan kan det vara ett steg i rätt riktning att känna skillnaden.

För att det ska bli så bra upplevelse som möjligt får alla som anmäler sig rekommendationer innan resan (med schemastart 8 november), något som följs upp av en matplan fyra veckor efter hemkomsten.

Markus fru är vegan, själv är han inte det men säger att han är medveten om vad han stoppar i sig. Han undviker processad mat och gör bättre matval idag jämfört med för några år sedan.

-Tror man att kosten har någon som helst inverkan på hälsan så tycker jag man ska ta chansen och följa med på nystartsresan.

Campen kommer att upprepas våren 2017.

Vill du veta mer? Gå in på Marholidays.net Max 30 personer får plats.

overtorneabordiga-markus-fagervall-foto-privat

Övertorneåbördiga Markus Fagervall är numera utbildad kock och satsar på hälsa och meditation. Foto: Privat