Personerna i styrelsen för Svenska Tornedalingars Riksförbund-Tornionlaaksolaiset, STR-T


Under dessa veckor presenterar vi STR-Ts styrelse och den femte att svara på några frågor är styrelseledamot Kerstin Salomonsson.

Styrelseroll: Styrelseledamot

Aktiva år: Fem år

Bästa minne: ” STR-T medverkade till att Luleå kommun ansökte om att bli förvaltningsområde för meänkieli.”

Hjärtefråga: Revitalisering av meänkieli.

Därför är det viktigt att STR-T finns: ”Ser till att lagarna om nationella minoriteter följs vad gäller tornedalingar och meänkieli.”

Favoritplats: ”Mitt hus i Övre Soppero, där jag har delar av mina rötter. Där har jag alltid något projekt på gång i huset eller på tomten. Mitt favoritrum är mitt arbetsrum där jag har alla garner, tyger och stickmaskiner. Jag älskar att handarbeta.”